Frankrijk, vijf fietsvakanties in het hooggebergte met in de :

- Provence (Ventoux, Col de Murs,Col d'Abbeilles)

- Les 3 Vallées (Couchevel, La Plagne, Madeleine)

- Dauphine (Alpe d’Huez, Croix De Fer, Galibier)

- Pyreneeen (Aubisque, Aspin, Pla d’Adet)

- Vogezen (Ballon d’Alsace,Col du Calvaire) enz.

Vertrekpunt is steeds een plaats waar is verbleven tijdens die vakantie, ga naar het menu en submenu hierboven om uw keuze te maken Info, wegenkaart, hartslagcurve en eventueel foto en/of video naargelang de weersomstandigheden.

Italie Dolomieten, passieve fietsvakantie in het gebergte :

- Wolkenstein of Selva di Val - Gardena Gardena is een goede plaats om de Sella Groep te verkennen met de wagen of eventueel te voet, deze omvat vier passen : Sella - Pordoi - Campolongo - en Gardena pas.
- Toblach of Dobbiaco biedt u de Tre Cime di Lavaredo en omgeving.

 

Verzameling van alle Cols die ik heb gereden samengevat op een wegenkaart, de gegevens over de Cols zijn berekent vanaf de plaats waar ik heb afgepunt (voet,top) kunnen dus wel wat verschillen geven met deze vermeld in een werk als Altigraph edition ! Zeker deze van de Provence heb voet en top moeten bepalen aan de hand van GPS gegevens die ik op het internet vond en dat geeft niet echt een juiste meting ! Maar het geeft u wel een richtlijn over de eigenschappen van de COl. Wat de Mont-Ventoux betreft liggen de eigenschappen tussen beide metingen niet echt ver uiteen. Na de Provence had ik de beschikking over een hartslagmeter met hoogtemeter en zijn de gegevensmetingen correcter. Zoals hierboven reeds vermeld altijd rekening houden waar alles is afgepunt tijdens de rit ! Dit kan ook verschillen opleveren!

 

Via de wegenkaart is het ook mogelijk om deze website verkennen, het geeft u hier wel een overzicht van de Cols en waar ze zich bevinden. Click op een van de regels (cols) in het onderste pallet , dit brengt u naar de voet van de Col op de wegenkaart, click op de kleine kaart links van de gegevens, dit geeft u een overzichtelijke kaart van de Col. Sorteren mogelijk op naam,in lengte, gemiddelde %, max. % , en stijging, simpel op de desbetreffende titel clicken.